Ученици пресъздадоха Рождество Христово в Дунавци

DSCN7644 350x196 Ученици пресъздадоха Рождество Христово в ДунавциНа 20 декември бе пресъздадена библейска сцена за Рождество Христово в храма на град Дунавци.

Пресъздаването на евангелските текстове е подготвено от църковното настоятелство на храма, както и от ЦДГ „Мир“, гр. Дунавци, ОУ „Христо Ботев“, гр. Дунавци и ПГСС „Г. М. Димитров“, гр. Дунавци.

Гост на празника бе г-н Димчо Скорчев, кмет на града, г-жа Валя Йорданова, директор на ЦДГ, г-жа Цеца Ценкова, директор на ОУ и г-жа Татяна Трифонова, директор на ПГСС, Дунавци.

Програмата започна с участието на ученици от ОУ „Христо Ботев“, които пресъздадоха сценка за Бъдни вечер, написана по идея на председателя на храма йеромонах Максим.

Прекрасните и талантливи ученици от ОУ и ПГСС изпълниха сценка за Рождество Христово, така като е описано в историята на празника, както и пяха Рождественски песнички.

Възпитаниците на детската градина в града също се включиха в тържеството. Децата развълнуваха присъстващите с рецитал, посветен на един от най-почитаните и обичани празници.

След края на прекрасното тържество йеромонах Максим поздрави и благослови учениците с Рождество Христово и настъпващата нова 2018 г.

Поздрав към църковното настоятелство, председателя на храма, учениците и гостите отправи също и г-н Димчо Скорчев, кмет на града.

Всеки от участниците получи по една книжка за благословение от храма.

За повече снимки тук