Рождественско посещение на коледари в храм „Рождество Богородично“, Дунавци

IMG 3510 350x250 Рождественско посещение на коледари в храм „Рождество Богородично“, ДунавциНа 20 декември йеромонах Максим, председател на църковното настоятелство в Дунавци посрещна в храма ученици от ОУ „Христо Ботев“, Дунавци, който изпълняват благочестивата християнска традиция на възпяването на Рождество Христово, или както е известна от векове „Коледуване“.

Рождественските хвалители, бяха посрещнати от йеромонах Максим и г-н Димчо Скорчев, кмет на гр. Дунавци, които заедно с директора на училището и преподаватели изслушаха специалната програма и с любов и грижа ги поздрави и им пожела да раснат и крепнат и да бъдат достойни последователи и следовници на своите предци, които са били изпълнени с вяра, надежда и любов по Новородения Младенец – Господ Иисус Христос.

По стародавна традиция на учениците бяха раздадени краваи и сладкиши за здраве и духовно преуспяване. Скъпите рождественски гости получиха и парично възнаграждение за благословение и радост.

От своя страна председателя на храма пожела на ръководството на училището да вървят рамо до рамо с църквата, в полза и усилване на вярата и добротата в човека.

Снимки: ОУ „Христо Ботев“, Дунавци

IMG 3487 350x262 Рождественско посещение на коледари в храм „Рождество Богородично“, Дунавци IMG 3490 350x262 Рождественско посещение на коледари в храм „Рождество Богородично“, Дунавци

IMG 3506 350x262 Рождественско посещение на коледари в храм „Рождество Богородично“, ДунавциIMG 3493 350x262 Рождественско посещение на коледари в храм „Рождество Богородично“, Дунавци