РОЖДЕСТВЕНСКИ КОЛЕДАРИ ПОСЕТИХА ВИДИНСКА СВЕТА МИТРОПОЛИЯ

 

DSC03575 350x196 РОЖДЕСТВЕНСКИ КОЛЕДАРИ ПОСЕТИХА ВИДИНСКА СВЕТА МИТРОПОЛИЯ

      На 22 декември 2017Г. в сградата на Видинска света митрополия Негово Високопреподобие Архимандрит Антим, Протосингел на епархията, посрещна група младежи – Коледари, които изпълняват благочестивата християнска традиция – възпяването на Рождество Христово, или както е известно от древността „Коледуване“. Облечени като пастири, Коледарите символизират Витлеемските пастири на които Ангелите най-първо възвестиха за раждането на Божия Син. Те от своя страна тръгнаха из Витлеем и пределите му, за да разпространят за очакваното от векове раждане на Месия.

   По традиция Народно читалище „Цвят-1870” гр. Видин, организира посещения на групата Коледари в различните институции, както и във Видинска митрополия.

 

     Рождественските вестители, бяха посрещнати от Архимандрит Антим, който заедно с персонала на митрополията изслуша специалната програма и с отеческа любов ги поздрави. Пожела им да раснат и крепнат, и да бъдат достойни пазители на хубавите християнски и български обичаи. Да бъдат изпълнени с вяра, надежда и любов към Родилия се Богомладенец – Господ Иисус Христос.

   DSC03595 350x196 РОЖДЕСТВЕНСКИ КОЛЕДАРИ ПОСЕТИХА ВИДИНСКА СВЕТА МИТРОПОЛИЯСпоред традицията на младежите бяха раздадени краваи и плодове за наслада, и благословение. Скъпите рождественски гости получиха и парично възнаграждение с благодарност за хубавите им пожелания.

        Поздравление от Врачанският митрополит Григорий, наместник на Видинската епархия, чрез Архимандрит Антим, получи и ръководството на читалище „Цвят – 1870” гр. Видин. Той изрази възхищението си към дейностите и постиженията в областта на духовната култура и фолклора, и пожела както досега тъй и занапред Митрополията и Читалището да бъдат стълбове-крепители на вярата, духовността и красивите български традиции.