В СЕЛО ЗЛАТИЯ – ВИДИНСКА ЕПАРХИЯ ЩЕ СЕ ОБНОВЯВА ХРАМЪТ НА “СВЕТА ТРОИЦА”

 

DSC03628 350x196 В СЕЛО ЗЛАТИЯ   ВИДИНСКА ЕПАРХИЯ ЩЕ СЕ ОБНОВЯВА ХРАМЪТ НА СВЕТА ТРОИЦА

   На 23.12.2017г. с благословението на Врачанският митрополит Григорий, наместник на Видинска епархия, протосингелът Архимандрит Антим посети енорийският храм Св. Троица в с.Златия, общ. Вълчедръм, в област Монтана.

  Събитието започна със св. Литургия отслужена от Негово Всепреподобие иеромонах Нестор, брат на Добридолския манастир. Подготвилите се надлежно с пост и покаяние православни християни приеха св. Причастие. Богослужението завърши с Водосвет – молебен отслужен от Архимандрит Антим по повод предстоящите Рождественски празници. Духовникът се обърна с назидателно  слово към вярващия народ за: “…Любовта на Бог – Отец, по силата на която Той проводи Своя Единородин Син, та всеки който вярва в Него да не погине, а да наследи живот вечен” .

      DSC03631 350x196 В СЕЛО ЗЛАТИЯ   ВИДИНСКА ЕПАРХИЯ ЩЕ СЕ ОБНОВЯВА ХРАМЪТ НА СВЕТА ТРОИЦАПредставителя на св. митрополия похвали усилията на Църковното настоятелство да възвърне прекъснатия от десетилетия енорийски църковен живот. Постави се началото за подготовката на храма за основен ремонт по линия на Европейските проекти ПРСР 2014 – 2020, за които Архимандрит Антим е пълномощник и координатор от страна на Видинската митрополия.