Денят на християнското семейство и младеж в град Дунавци

0 02 04 4c497b178d207a42f7a84ca17bc32fd7b980c93e6d119b0a0d111ae0188f495e full 350x231 Денят на християнското семейство и младеж в град ДунавциПразникът Въведение Богородично, който се отбелязва като Ден на християнското семейство и православната младеж, тържествено бе отбелязан в храм „Рождество Богородично“, гр. Дунавци.

Светата  Литургия бе оглавена от Негово Всепреподобие йеромонах Максим в съслужение със свещеник Илия Симеонов.

В края на тържественото богослужение проповед за празника произнесе йеромонах Максим, председател на храма. Той подчерта значението и смисъла на празника, както и примера, който трябва да черпят съвременните семейства от живота на светото семейство на Света Богородица – Йоаким и Анна.

В светата Литургия молитвено участие взе г-н Димо Скорчев, кмет на града.

След богослужението бе изнесена беседа от йеромонах Максим пред учениците от ОУ „Христо Ботев“ и ПГСС „Георги Димитров“, гр. Дунавци, както и представена кратка програма от възпитаници на детска градина „Мир“.

В беседата се включиха и младежи от Общинския съвет по наркотични вещества – Видин,  които разказаха за своята дейност като доброволци.

Скъп гост по покана на йеромонах Максим бе кметът на Община Видин г-н Огнян Ценков, който получи Грамота от ръководството на храма в израз на благодарност и признателност за личното му дарение във връзка с обновлението на местната църква.

Кметът на Видин каза: „За мен е чест, че имам възможност да подпомагам благотворителни каузи, в името на добруването на хората от Видинския край. Благодаря Ви, че ме поканихте да бъда гост на този прекрасен християнски празник – Въведение Богородично. Радвам се, че в Дунавци нашите деца се приобщават с помощта и на църквата, и на училището, и на своите родители към православните традиции и се учат на най-важните добродетели“ .

Г-н Ценков поздрави всички присъстващи, с пожеланието да продължат традициите на нашите предци и да посрещнат този ден със своите семейства, с радост и надежда в душите.

Благодарствена грамота получи и секретарят на Общината г-жа Иванела Андреева, както и заместник-кметовете на Община Видин Десислава Тодорова и Венци Пасков и председателят на Общинския съвет Генади Велков.

Кметът на Дунавци Димо Скорчев благодари на ръководството на Община Видин за подкрепата, която оказва в полза на жителите на града.

В Деня на християнското семейство и младеж всички гости си направиха обща снимка пред храма с присъстващите и участниците в празника.

За повече снимки тук