ВИДИНСКА СВЕТА МИТРОПОЛИЯ СЪС СВОЙ ПРЕДСТАВИТЕЛ В ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ ПО ОБЩЕСТВЕН РЕД И СИГУРНОСТ

 

DSC 0027 a 350x186 ВИДИНСКА СВЕТА МИТРОПОЛИЯ СЪС СВОЙ ПРЕДСТАВИТЕЛ В ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ ПО ОБЩЕСТВЕН РЕД И СИГУРНОСТ

 

На 08.11.2017г. от 14,00 ч. се състоя заседание на Областната комисия по обществен ред и сигурност – област Видин (ОКОРС – област Видин). Органът е свикан със Заповед № ОК1101/2 от 25.10.2017г. на областния Управител на областта с административен център в гр. Видин – г-жа Албена Георгиева.

В състава на комисията наред с органите на МВР, ДАНС, Гранична полиция и кметовете на общини е включен представител на Видинска св. митрополия в лицето на Негово Високопреподобие Архимандрит Антим – Протосингел.

 

От участието на Видинска митрополия в този орган се очаква ценно консултативно и оперативно съдействие по отношение на обществения ред и сигурност с оглед на широкотериториалния обхват и народополезната обществена дейност на Видинска епархия.

 

В конкретния случай Видинска митрополия чрез своя представител предложи да се наблегне на превенция и добра информираност за мерките срещу противообществените прояви на граждани  попадащи в рискови групи.

 

Предложението се прие радушно като начин за положително въздействие различен от санкциите и глобите които правоимащите органи налагат по закон на нарушителите.DSC 0026 a 350x165 ВИДИНСКА СВЕТА МИТРОПОЛИЯ СЪС СВОЙ ПРЕДСТАВИТЕЛ В ОБЛАСТНАТА КОМИСИЯ ПО ОБЩЕСТВЕН РЕД И СИГУРНОСТ