БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ В КАТЕДРАЛНИЯ ХРАМ НА ВИДИН

 

Катедрален храм 350x622 БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ В КАТЕДРАЛНИЯ ХРАМ НА ВИДИН

        Благотворителна инициатива се разгръща в Катедралния храм Св. Димитър Солунски в град Видин. Църковното настоятелство под ръководството и дейното участие на Негово Благоговейнство свещеник Ставри Велинов – председател, успя да защити  финансиране на дейност която включва предлагане на топъл обяд за хора в неравностойно социално положение. Доброто дело ще се осъществява в съботните и неделните дни когато в почивните дни социалните институции не предлагат към същите хора тази грижа.

    Финансовата подкрепа е по проекта “Милосърдие” на организацията Лайънс клуб – Видин и е вече факт от м. Ноември тази година. С навлизането в зимния сезон за хората извън активния социален живот става все по-трудно да имат достойно за човека битие.

            Светата Църква винаги е била пристан на нуждаещите се като Христови обятия тук на земята.

            Нека се знае, че всички които подкрепят това благородно дело подпомагат Господа Иисуса Христа, като промислител за всяка човешка душа.

   Ръководството на Видинска св. митрополия високо оценява старанието на Църковното настоятелство с председателя му, и благодари достойно на милосърдните хора и организации.

DSCN0456 350x262 БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ В КАТЕДРАЛНИЯ ХРАМ НА ВИДИН

IMG 66cbe865498066e34e989d0156dd29c7 V 350x466 БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ В КАТЕДРАЛНИЯ ХРАМ НА ВИДИН