Отбелязване деня на св. преп. Таисия

DSC01996 350x196 Отбелязване деня на св. преп. ТаисияНа 08.10.2017г. Неделя, съгласно календара на православната църква се чества паметта на Св. преп. Таисия. Светицата е живяла в Египет във времето на преп. Антоний Велики и след като се отвърнала от греховния живот с подвига на строг аскетизъм, молитва и покаяние се прославила пред Бога в святост.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, наместник на овдовелия Видински епархийски престол, в Клисурският манастир – св.св. Кирил и Методий бе отслужена св. Литургия от Архимандрит Антим – протосингел на епархията и духовен наставник на сестринството от Обителта. Празнуваната светица е небесна покровителка на Всепреподобната игумения на Клисурския манастир – монахиня Таисия.

Богослужението в което с протосингела съслужиха свещ. Евгени Калайджиев и свещ. Велизар Голев бе молитвен поздрав за игуменията именница в този ден. С молитвени благопожелания и наставления завърши светата Литургия на която присъстваха и множество православни християни.

От Негово Високопреподобие Архимандрит Антим в словото му бе приподнесен поздрав и благословение от Врачанският митрополит Григорий към игумения монахиня Таисия, която в предния ден беше почетена с личното посещение на архиерея в св. Обител.

Честит да е именният ден на Нейно Всепреподобие игумения монахиня Таисия и да се подвизава в добрия подвиг на монашеството с небесното покровителство и помощ на св.преп. Таисия!

Текст: архимандрит Антим

За повече снимки тук