Клисурица отбеляза 10 години от освещаването на своя храм

DSCN1057 350x262 Клисурица отбеляза 10 години от освещаването на своя храм

КЛИСУРИЦА ОТБЕЛЯЗА 10 ГОДИНИ ОТ ОСВЕЩАВАНЕТО НА СВОЯ ХРАМ

На 17 септември Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп посети с. Клисурица, Берковска духовна околия и отслужи водоосвещение в храм „Св. Василий Велики“.

Посещението на Негово Преосвещенство в с. Клисурица и храма, бе по повод навършването на 10 години от освещаването на църквата, както и поставянето на иконостасни икони на иконостаса в храма.

Пред храма, епископ Поликарп извършвайки водоосвещение, освети новите икони на храма, които са на Господ Иисус Христос, Света Богородица, св. Йоан Предтеча, св. Василий велики и на светите 12-ет апостоли. В молението взе участие и протойерей Славейко Славов, енорийски свещеник на селото.

След освещаването на честните образи, епископ Поликарп освети и общата празнична гозба-курбан.

В своето слово след молитвеното тържество, епископ Поликарп подчерта отбелязваните празнични моменти, които са събрали благочестивите християни, а това са: Поклонението на Честния и Жовотворящ Кръст Господен, св. мъченици София и нейните три дъщери Вяра,  Надежда и Любов, както и паметта на св. Василий Велики и призова християните да се изпълнят с любов към Христовия Кръст, като го имат за свое украшение, духовно и телесно и свидетелствуват истинската Христова вяра сред нашето общество.

Гости на празника бяха г-н Златко Живков, кмет на Община Монтана, г-н Иво Иванов, председател на Общински свет Монтана, зам.-кметове, общински съветници, кметове на съседни на Клисурица населени места, жители и гости на селото.

За да поздравят присъстващите с празника и новите духовни свещени придобивки, към вярващите се обърна отец Славейко, г-н Златко Живков и г-жа Теменужка Цветкова, кмет на с. Клисурица.

След тържеството, всички се поръсиха за здраве и благословение, получиха по една иконичка и седнаха на обща трапеза.

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ КЛИКНЕТЕ ТУК.