Тържествено бе отбелязан празникът на гр. Кула

20953686 800414786798816 1184022419659694860 n 350x262 Тържествено бе отбелязан празникът на гр. Кула

Тържествено бе отбелязан празникът на гр. Кула

На 19 август, в деня, когато гр. Кула отбелязва своя празник с тържествено водоосвещение, отслужен па площада на града, а след това и в заседателната зала на Общински съвет – Кула,  бе дадено началото на тържествата по този повод. Празникът на гр. Кула се отбелязва на 19 август, когато по стар стил се празнува Преображение Господне.

Водоосвещението бе отслужено с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан от Негово Всепреподобие йеромонах Максим, в съслужение с архимандрит Гервасий, архиерейски наместник на Кулска духовна околия.

На водосвета присъстваха г-н Владимир Тошев, народен представител в 44- то Народно събрание, г-н Владимир Владимиров, кмет на гр. Кула, председателя на Общински съвет – Кула, г-жа Албена Георгиева, областен управител на Област Видин, г-н Огнян Ценков, кмет на Община Видин, както и много гости и вярващи, дошли да се поръсят за здраве и благословение в празничния за Кула ден.

След водосвета йеромонах Максим поздрави присъстващите и поздравявайки ги от името на Видинския митрополит Дометиан им пожела много здраве, сили и преуспяване, както и мъдрост в отговорното служение.

По късно йеромонах Максим и архимандрит Гервасий присъстваха и на тържествената сесия на Общински съвет на гр. Кила, където в присъствието на общински съветници и гости йеромонах Максим отправи благослов и напътствени слова за успешна, ползотворна и изпълнена с единство работа и взаимоотношения.

На празника присъстваха също така кметове, почетни граждани и заслужили просветни и културни дейци. На тържествената сесия бяха наградени ученици и преподаватели за техния принос и прослава на гр. Кула.