С водоосвещение бе открит Международният фолклорен фестивал „Ехо от Стовци” в с. Смоляновци

DSCN0076 350x262 С водоосвещение бе открит Международният фолклорен фестивал „Ехо от Стовци” в с. Смоляновци

С водоосвещение бе открит Международният фолклорен фестивал „Ехо от Стовци” в с. Смоляновци

На 12 август с тържествен водосвет бе дадено началото на Втори международен фолклорен фестивал „Ехо от Стовци” в с. Смоляновци.

Във Фестивала, който ще продължи и на 13 август, ще вземат участие над 1100 изпълнители от 53 населени места от България и Сърбия. Фестивалът има конкурсен характер.

Празничното водоосвещение извърши Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, в съслужение с протойерей Славейко Славчов и йеродякон Вартоломей.

След водосвета, епископ Поликарп поздрави присъстващите с откриването на Фестивала и пожела, Бог да благослови организатори, участници и жители на селото и да наспори трудовете на всички, като ги обдари най-вече със здраве, многолетие, мир и любов. Той преподаде архипастирския благослов и поздрав на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан.

Гости на празника в с. Смоляновци бяха г-н Златко Живков, кмет на Община Монтана, г-н Цветко Цветков, зам.-областен управител на Монтана, доц. д-р Борислав Великов, представители на различни организации и кметства.

След откриването на Фестивала, започна представянето на различните състави.

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ КЛИКНЕТЕ ТУК.