Молебен канон към Света Богородица бе отслужен в гр. Берковица

DSCN9849 350x262 Молебен канон към Света Богородица бе отслужен в гр. Берковица

Молебен канон към Света Богородица бе отслужен в гр. Берковица

На 10 август в храм „Рождество Богородично“, гр. Берковица, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан, тържествено бе отслужен Молебен канон към Божията Майка.

Богослужението бе оглавено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, в съслужение със свещеник Евгени Калайджиев, свещеник Захарий Радин и йеродякон Вартоломей. На канона присъстваха благочестиви християни от Берковица – гости и жители на населеното място.

Преди и след молебното пение, епископ Поликарп поздрави присъстващите християни и ги приветства от името на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан. Епископът припомни на благочестивите християни величието на Божията Майка и призова всеки според силите и възможностите си да и подражава в смирението, кротостта и търпението, и чрез това да напредва пред Бога за лично спасение и вечен живот. Той запозна вярващите с историята на образа на Света Богородица – „Млекопитателница“.

Епископ Поликарп изказа благодарност към храмовото ръководство, в лицето на отец Евгени, за организацията на празника и пожела Бог да удостоява всички с достойни плодове, които да бъдат за полза всички.

Поздрав към епископ Поликарп, от името на свещенството и присъстващия народ произнесе свещеник Евгени Калайджиев.

Молебният канон бе извършен пред копие на Чудотворния образ на Божията Майка – „Млекопитателница“, който се пази в митрополитския храм „Св. Николай Чудотворец“, гр. Видин.

Вярващите християни минаха, поклониха се и се помолиха пред свещения образ за радост, духовни и социални сили.

На всички присъстващи бе дадена по една иконичка за здраве и благословение.

След молебното пение, бе организирана и дадена скромна почерпка.

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ КЛИКНЕТЕ ТУК.