Молебен канон към Света Богородица бе отслужен в Ново село

DSCN9713 350x262 Молебен канон към Света Богородица бе отслужен в Ново село

Молебен канон към Света Богородица бе отслужен в Ново село

На 9 август в храм „Успение Богородично“, с. Ново село, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан, тържествено бе отслужен Молебен канон към Божията Майка.

Богослужението бе оглавено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, в съслужение с йеромонах Максим, свещеник Мариян Младенов и йеродякон Вартоломей. На канона присъстваха благочестиви християни от Ново село – гости и жители на населеното място.

На богослужението присъства г-н Георги Стоенелов, кмет на Ново село с неговия екип.

След молебното пение, епископ Поликарп поздрави присъстващите християни и ги приветства от името на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан. Той припомни на благочестивите християни величието на Божията Майка и призова всеки според силите и възможностите си да и подражава в смирението, кротостта и търпението, и чрез това да напредва пред Бога за лично спасение и вечен живот.

Епископ Поликарп изказа благодарност към г-н Стоенелов и храмовото ръководство, в лицето на отец Мариян, за организацията на празника и пожела Бог да удостоява всички с достойни плодове, които да бъдат за полза всички.

Молебният канон бе извършен пред копие на Чудотворния образ на Божията Майка – „Млекопитателница“.

Вярващите християни минаха, поклониха се и се помолиха пред свещения образ за радост, духовни и социални сили.

На всички присъстващи бе дадена по една иконичка с образа на Света Богородица за здраве и благословение.

ЗА ПОВЕЧЕ СНИМКИ КЛИКНЕТЕ ТУК.