Международният ден на архивите бе достойно отбелязан във Видин

242d78de67ed23b2d9cdb9db7f8768a0 Международният ден на архивите бе достойно отбелязан във Видин

Международният ден на архивите бе достойно отбелязан във Видин

Негово Високопреподобие архимандрит Самуил, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, посети сградата на Държавен архива – Видин, в старопрестолния град, и взе участие в тържество свързано с 9 юни – Международния ден на архивите.

Международният ден на архивите бе тържествено отбелязан във Видин, като в програмата бяха включени различни изяви и церемонии, с които достойно бе почетен този празник и ден, както и тружениците от видинския архив, за тяхната всеотдайност, трудолюбие и любов към архивното дело.

По време на празничното тържество бе представен издадения през 2017 г. сборник с докладите от Втората международна конференция “Модернизационни тенденции в стопанския и културен живот на Видинско и Тимошко ХVІІІ – ХХ век”, проведена през 2014 г., бе представена и изложба с документи от личен произход, постъпили през периода окт. 2016 – май 2017 г.

Радостно бе и награждаването на дарителите на видинския архив, на читателя, направил най-много посещения в читалнята през 2016 г. и на дарител, направил най-ценното дарение за 2016 г.

Бе извършено и награждаване на “Приятел на архивите” за 2016 г., което бе връчено на Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп.

Грамотата от името на епископ Поликарп прие архимандрит Самуил, който благодари за оказаната чест и признание.

За повече снимки посетете