Митрополит Дометиан освети пилон с българското знаме във Видин

DSCN1479 350x262 Митрополит Дометиан освети пилон с българското знаме във Видин

Митрополит Дометиан освети пилон с българското знаме във Видин

На тържествена церемония пред стените на старинната крепост във Видин „Баба Вида“, тържествено бе осветен пилон със знамето на България от Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан.

Инициативата за изграждането на проекта е дело на г-н Пламен Каменов, президента на Ротари клуб Видин, както и на видинските ротарианци със съдействието на много дарители от Видин и страната.

На тържественото освещаване на новата придобивка присъстваха представители на местната власт, гости от България, Сърбия и Румъния, както и много граждани и деца от Видин.

След водоосвещението Негово Високопреосвещенство митрополит Дометиан освети и благослови съоръжението и националния трибагреник на България, след което под звуците на Националния химн то бе вдигнато, за да стой гордо и да внушава сила, респект и уважение за всички, които го гледат.

Митрополит Дометиан в своето слово по повод тази забележителна инициатива благодари на организаторите за осъществяването на този проект и пожела Бог да ги благослови, за да творят и радват Видин и неговите граждани. Изтъквайки победите на българския народ и величието на духа на българина той пожела на младите да подражават на своите дядовци, бащи и приятели и да сеят семената на вярата, българщината и добротата по света. За повече снимки посетете галерия.