Фотоизложба на млад талант в центъра на Видин

DSCN3220 150x112 Фотоизложба на млад талант в центъра на Видин

Фотоизложба на млад талант в центъра на Видин

Първата си фотоизложба нареди в центъра на Видин Мария Венелинова. Творбите са на тема “Природа и животни” – “Приказна природа”. Снимките са събирани в продължение на няколко години и са около 50 на брой. Чрез снимките си младото момиче представя природата по начина, по който я вижда.

“Опитах се да представя природата по един по-различен начин, защото днес хората пренебрегват околната среда и исках да припомя за нея”, каза за РАДИО ВИДИН Мария. Тя е студентка по физика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, специалност “химия”. Химията е нейна страст от много години, а фотографията- хоби, което е открила по случайност, когато с телефон е снимала как светлината се разлага в една стъклена призма. Печели първо място на видински екоконкурс със снимки на природа и животни, а след това и трето място в конкурс за макрофотография на списание “Фотомания”.

“Инициативата за организирането на изложбата дойде от фотографа Богомил Петров. Искам да му благодаря за това, че ми помага да представя снимките си. Това беше един подарък за мен”- каза Мария.

Младата авторка иска да развива паралелно изучаването на химията с фотографията, като в свободното си време винаги намира нещо интересно, от което да направи страхотна снимка.

Изложбата бе организирана от г-н Богомил Петров, виден видински общественик, който също така откри изложба поп повод и издаването на 2000-ия брой на видинския вестник „Видин“.

Изложбата бе открита от йеромонах Максим, който поздрави събралото се множество и пожела на подготвилите изложбата  успехи в бъдещите творчески начинания.

Автор: Радио “Видин”

За повече снимки, виж галерия.