Във Видин бяха наградени деца взели участие в XI Национален конкурс „Бог е любов“

DSC 0175 150x99 Във Видин бяха наградени деца взели участие в XI Национален конкурс „Бог е любов“

Във Видин бяха наградени деца взели участие в XI Национален конкурс „Бог е любов“

На 14 май във Видин се проведе награждаването на участници от Видин и областта в XI Национален конкурс „Бог е любов“ с тема „Вярвам и обичам“ .

В конкурса от Видин и Видинска област взеха участие шейсет деца, четиридесет от които на официална церемония бяха наградени за участие в конкурса от Видинска света митрополия и Регионалния инспекторат по образованието – Видин, които в четирите категории – проза, стихотворение, рисунка и приложни изкуства са отличени с първо, второ и трето места, избрани от комисия в състав: Владко Вълчев, РИП – Видин, архимандрит Поликарп, Видинска света митрополия, Веселин Маринов, гл. учител по изобразително изкуство в СОУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Видин и Гинко Петров, гл. учител по български език и литература в ПГОХ „Михалаки Георгиев“, гр. Видин.

Награждаването на учениците започна с откриване на изложба в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“ на произведения от конкурса, след което в Актовата зала на СОУ „Цар Симеон Велики“ се проведе и церемония по награждаването.

Церемонията по награждаването бе открита от г-н Владко Вълчев, ст. експерт по обществени науки и гражданско образование в РИО – Видин и архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин.

С кратки приветствени слова, двамата благодариха на участниците и им връчиха грамоти за поощрение и духовна радост.

Видинска света митрополия е домакин на XI Национален конкурс „Бог е любов“, „Вярвам и обичам“ и на 8 и 9 юни 2012 г. във Видин ще се състои награждаването на шейсет деца от цяла България отличени с първо, второ и трето места.

За повече снимки, виж галерия.