Цветница в гр. Грамада и гр. Кула

P4070006 300x237 Цветница в гр. Грамада и гр. Кула

Цветница в гр. Грамада и гр. Кула

На 7 април огромно множество граждани и гости на град Грамада, Видинска епархия, с трепет в сърцата, цветя и върбови клонки в ръце изпълниха храм ”Света Троица” в града за вечерното празнично богослужение по повод празника Вход Господен в Йерусалим – Цветница.

С нескрита радост и с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, братята от Раковишкия манастир „Света Троица” отслужиха вечерното последование, след което направиха водосвет за здраве и благоденствие на жителите на Грамада.

По традиция бяха осветени и върбовите клонки, символ на влизането на Господ в светия Град.

В своето слово архимандрит Антим горещо благодари на всички, които с голямо усърдие се погрижиха да възстановят този прекрасен храм и като им преподаде благословението на Видинския митрополит Дометиан, пожела на всички с чисти сърца и души да посрещнат светлото и спасително Христово Възкресение.

На другия ден, Цветница, света Литургия отслужи свещеник Илия Симеонов, който благослови и духовно зарадва с проповед богомолците.

На 8 април, тържествена света Литургия по повод Входа Господен в Йерусалим бе отслужена и в енорийския храм „Св. апли Петър и Павел“ в гр. Кула, където вярващите бяха благословени от отците от Раковишката света обител, които духовно обгрижват вярващия и благочестив народ.

Архимандрит Антим в своето слово, пожела на вярващите, Бог да влезе в сърцата им и да ги озари, та с чест, достойнство и възвеличени сърца да посрещнат светлото Христово Възкресение.