Руският патриарх Кирил ще посети България

2 VSN0208 150x100 Руският патриарх Кирил ще посети БългарияНа 27 до 30 април на мирна визита в България пристига Негово Светейшество Московския и на цяла Русия патриарх Кирил.

Патриарх Кирил пристига като гост на Българската православна църква по покана на Негово Светейшество патриарх Максим и Светия Синод на БПЦ.

По решение на Светия Синод патриарх Кирил по време на своята визита в страната ще бъде придружаван лично от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан.

Според изготвената програма патриарх Кирил ще посети катедралния храм „Св. Неделя“ в София, Светия Синод на БПЦ, съборно богослужение в СТХП „Св. Александър Невски“, Президента на РБългария, Председателя на Народното събрание на РБългария, Минисър-председателя на РБългария, посещение на Пловдивска света митрополия, посещение на руския храм „Св. Николай Чудотворец“ в София и среща с представители на руската общност в България.

Митрополит Дометиан ще придружава руската делегация и ще бъде в помощ на Негово Светейшество патриарх Кирил, с когото ги свързва старо духовно приятелство.