Духовна радост през Великия пост в гр. Монтана

zn 150x109 Духовна радост през Великия пост в гр. Монтана

Знаме и флаг на Видинска света митрополия

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан и по покана на иконом Емил Ангелов, председател на централния храм „Св. св. Кирил и Методий” на Монтана, в неделите на Великия пост се извършваха съборни богослужения, които бяха с цел укрепване на мира, единството и единомислието сред духовенството и вярващите в града.

В неделните богослужения, за радост на миряните, участие с изнасяне на беседа след светата Литургия взеха: йеромонах Исаак, архиерейски наместник на Ломска духовна околия, архимандрит Василий, игумен на Чипровската света обител „Св. Йоан Рилски”, архимандрит Антим, протосингел на Видинска св. митрополия и архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин.

Началото на братските съслужения с благо и стоплящо сърцата на вярващите слово, бе дадено на Месни заговезни от Негово Преосвещенство Величкият епископ Сионий.

Споделената любов и благодат от свещенство и вярващи бе очакван и желан резултат от Негово Високоблагоговейнство иконом Емил Ангелов, който при всички съборни богослужби и тържествени моменти получаваше похвали за грижата, която проявява към своето паство, както и към своите събратя, свещеници и монаси.

За тази си инициятива и за любовта си към църковно дело, иконом Емил Ангелов бе похвален от неговите събратя и пред Видинския митрополит Дометиан, който приветства топлото и мило посрещане и отношение, и всяка грижа за просвещението на вярващия народ.

Вашият коментар