Във Видин бе открита XII Национална пролетна сесия на младежките парламенти и съвети

На 4 април във Видин бе открита XII Национална пролетна сесия на младежките парламенти и съвети, която ще протече под мотото „Младите – мостът към промяна“.

XII Национална пролетна сесия на младежките парламенти и съвети ще продължи до 7 април и ще заседава в Конферентния център на Областна управа Видин.

Гости на откриването бяха г-жа Елка Георгиева, зам.- областен управител, г-жа Борислава Борисова, зам.-кмет на Община Видин, г-н Пламен Трифонов, председател на Общински съвет Видин и г-н Владимир Вълчев, инспектор към РИО – Видин.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан на откриването на сесията присъства Негово Високопреподобие архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин, който поднесе приветствие и поздрав от името на Видинския митрополит.

Архимандрит Поликарп пожела на участниците да имат като свой еталон и патрон Видинския митрополит и първи Български екзарх – Антим, който със своето вдъхновение и пример да ги насърчава да променят и създават промяна, която да бъде в посока мъдрост и духовно извисяване.

За повече снимки, виж в галерия.