Телевизия

Видинска света митрополия и Телевизия „Видин“ в сътрудничество и взаимно подпомагане подготвят и излъчват авторско предаване за християнска вяра, култура и традиции с акцент в Северозапада.

Автор и водещ на предаването е архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин, а двете рубрики „Предстоящ църковен празник“ и „Църковна книжнина“ се подготвят и водят от архимандрит Евтимий и свещеник Петър Христов, свещенослужители при катедралния храм на Видин.

Целта на предаването е да популяризира ценностите на Православието, библейските истини и християнски празници, както и да учи хората на духовен и църковен живот.

В предаването са застъпени отделни рубрики, в които под формата на апостолски слова, репортажи за събития от църковния живот на епархията и коментари се разкриват не само корените на вярата, но и съвременното състояние на църквата, строителството на нови храмове и поддържането на съществуващите храмове и манастири.

Присъства и темата за християнството в изкуството и постиженията в тази насока на творци, предимно от Северозапада.

„Духовно огледало” разчита на системното  участие на църковни служители от епархията, както и на миряни, които имат необходимите качества за подобна работа. Излъчва се всяка събота от 11:30 ч., с повторение в неделя от 09:30 ч.

В предаването се използват материали от известни български духовници, световно известни богослови и мислители, както и православна литература от по-дейните църковни издателства в България.

Интернет пощата за връзка с предаването е: tvv_duhovnoogledalo@abv.bg

***

Видинска света митрополия и Телевизия „Фанти Г“ в сътрудничество и взаимно подпомагане подготвят и излъчват ежедневна рубрика „Православен календар“, която тече в часовете на Сутрешния блок на телевизията с повторение всяка вечер от 19:00 ч.

Водещ на рубриката е архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин.